Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в
Коментари Харесай

Министър Лечева се включи в спортен празник в Троян, част от Европейската седмица на спорта

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе присъединяване в състезателен празник в Троян. Събитието е част от акцията #BeActiveTour на Европейската седмица на спорта, която се организира и в Русе и Велико Търново.

“Европейската седмица на спорта е една доста скъпа самодейност, тъй като цели популяризирането и насърчаването на спорта и физическата интензивност измежду всички. Тази година акцията се организира под мотото „ Можем да създадем това дружно, дано се опитаме да сме дейни! “. Вярвам, че можем да го създадем дружно, с цел да сме здрави и да реализираме задачите си “, съобщи Весела Лечева при откриването на спортния празник в Троян.

Тя благодари на всички, които се включиха в Европейската седмица на спорта в града. „ Вярвам, че образецът, който давате, ще доближи до повече хора, които в бъдеще ще създадат спорта неизменима част от всекидневието си “, обърна се Лечева към присъстващите.

В знак на положителното партньорство при реализирането на самодейността министърът на младежта и спорта връчи почетен плакет на кмета на Троян Донка Михайлова.

“Община Троян прави доста за спорта и е радващо, че през днешния ден има толкоз доста спортуващи деца и младежи измежду нас “, сподели още Лечева.

В самодейността интензивно се включиха клубовете по бойни спортове с демонстрации по джудо, самбо и карате. За децата от детските градини в Троян бе проведено съревнование с разнообразни дисциплини, а всички участници получиха грамоти и награди.

След спортния празник министър Весела Лечева организира среща с клубовете в града.

Европейската седмица на спорта #BeActive е самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, а осъществяването на плана се финансира по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР