Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база
Коментари Харесай

Весела Лечева посети олимпийската база в Колорадо Спрингс

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети олимпийската база на Съединени американски щати в Колорадо Спрингс, Денвър и организира серия от срещи. Лечева е в Съединени американски щати по покана на управлението на олимпийския комитет.

Комплексът в Колорадо Спрингс е съществена база за олимпийските тимове и там ще се води и подготовката за Париж 2024 и Лос Анджелис 2028. Той разполага със зали по пукотевица, битка, бокс, гимнастика, плувен басейн, атлетическа писта, общежитие за спортистите, място за хранене, медицински център. През подготвителните центрове минават 15 000 спортисти годишно.

Домакини на българския министър в базата бяха Дийн Накамура, първи вицепрезидент и шеф на подготвителните центрове и Майк Бигли, асоцииран шеф на олимпийската база.

Лечева посети комплекса по пукотевица, в който е била и като играч. В него тя видя модерните електронни цели, на които упражняват американските олимпийци. Тя беседва и с треньора на националния отбор на Съединени американски щати по бокс Били Уолш. Ирландецът, който бе в основата на триумфа на своята татковина със извоювани 7 медала на Олимпийските игри през 2008 и 2012 година, беше притеглен за основен треньор на националния тим на Съединени американски щати.

„ Бях тук като играч, само че съм впечатлена от вложенията, които са направени най-много от софтуерна позиция. Това, което може да взаимстваме от американците е най-много във връзка с организацията на процеса “, разяснява Лечева.

Българският министър предложи на Олимпийския комитет на Съединени американски щати продан на фрагменти, както и опция спортисти от двете страни да упражняват взаимно в спортните бази.



В първия ден от визитата в Съединени американски щати Лечева разговоря с Финбар Керван, старши вицепрезидент и началник на олимпийския спорт в постройката на комитета, чиято централа също е в Колорадо спрингс. Тя се срещна и с Дейвид Питърсън, старши консултант по положително ръководство в спорта, с Никол Дийл, старши вицепрезидент в отдел „ Сигурност и обслужване на спортисти “ и с Драгомир Чорослан, Директор „ Международни тактики и развиване “.



Визитата на министъра на младежта и спорта ще продължи в Сан Диего, където е ситуирана още една огромна американска олимпийска база, в която акцентът е върху леката атлетика, и която разполага с най-модерни уреди, обучителни центрове, здравно звено.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР