Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и президентът на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и президентът на
Коментари Харесай

Весела Лечева награди Алберт Попов след историческия подиум на Световната купа

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и президентът на Българска федерация ски Цеко Минев отдадоха почести на Алберт Попов за историческото му достижение с класиране на подиума в слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

“От името на министерството желая да изразя възхищението си към достижението на Алберт Попов ”, сподели Лечева. Искам той и екипът му да се усещат задоволени, че българин може да бъде измежду най-хубавите. Показателен е фактът, че в международната класация има над 5000 състезатели. Ски федерацията от години е измежду най-добре работещите и техният професионализъм води до тези безспорни триумфи и в сноуборда, и в алпийските ски. Дано да няма нова пауза от 39 години, а новите триумфи да идват всяка година ", показа Лечева. 

" Искрено поисквам триумф на федерацията и екипа на Алберт, както и на майка му, тъй като фамилията е най-важното за такива спортни достижения. Поздравления за несломимостта на духа на Алберт ”, добави тя.

“Искам особено да благодаря на Министерството на младежта и спорта, на треньора и родителите ми, че създадохме работещ екип и пожънахме такива триумфи. Горд и щастлив съм от постигнатото, още веднъж благодаря на всички забъркани. Тази победа е за всички нас ”, приказва на собствен ред Алберт Попов.

“След всичко казано дотук, аз единствено желая да прибавя, че сме горди с това достижение. Дълги години чакахме България още веднъж да има подиум в ски спорта. От първия ден, в който сме дружно, към този момент към 20 години, това беше фантазията ни. Предстоят единствено хубави дни за целия български спорт, ще видите, че ще имаме от ден на ден положителни състезатели. Алберт може и всички могат дружно с него по-късно ”, сподели Цеко Минев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР