Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на
Коментари Харесай

Весела Лечева и Георг Спартански обсъдиха възможността Плевен да модернизира спортните си зали

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на Плевен Георг Спартански разискаха опцията общината да се възползва от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), с цел да модернизира спортните си уреди. Това оповестиха от пресцентъра на ММС.

По време на диалозите с министър Лечева стана ясно, че Плевен ще кандидатства с две свои зали - „ Балканстрой “ и „ Спартак “, по процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “. Спартански се надява скоро Плевен да има енергийно ефикасни и съвременни уреди.

Весела Лечева срещна Георг Спартански с концепцията на управлението на ММС да бъде направена карта на спортните обекти в страната, тъй че да може да се оцени тяхното положение и опциите за вложения.

„ Общините са извънредно значими в този развой, тъй като те познават потребностите на хората в обособените обитаеми места. Парите за спорт са инвестиция в здраве и положително бъдеще на младежите “, сподели министър Лечева.

Преди две седмици министър Лечева се срещна и с ръководителя на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, с който също разиска програмата.

Общините могат да аплайват с планове за спортни и подготвителни зали, комплекси, бази, многофункционални спортни обекти и различен сграден фонд, употребен за осъществяване на спортни мероприятия. Срокът за подаване на документи е до 27-и април 2023 година Малко над 61 милиона лв. е общият бюджет на програмата за спортните обекти, а общините са разграничени в три групи:

- 10 огромни градски общини (Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Столична община и Благоевград) с общ бюджет за вложения в здания за спорт – 19,2 млн. лв.. Инвестиционните планове на една община следва да са с минимална стойност 50 хиляди лв. и оптималната – 2,5 млн. лева;

- 40 градски общини (Враца, Ловеч, Лом, Монтана, Троян, Габрово, Горна Оряховица, Севлиево, Разград, Свищов, Силистра, град Добрич, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Нова Загора, Айтос, Карнобат, Казанлък, Свиленград, Харманли, Димитровград, Кърджали, Хасково, Асеновград, Велинград, Смолян, Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Карлово, Ботевград, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Перник, Петрич, Самоков, Сандански) с общ бюджет за вложения в здания за спорт – 14,3 млн. лв.. Инвестиционните планове на една община следва да са с минимална стойност 50 хиляди лв. и оптималната – 2,5 млн. лева;

- 215 общини, попадащи в дефиницията за селски регион, с общ бюджет за вложения в здания за спорт- 17,4 млн. лв.. Инвестиционните планове на една община следва да са с минимална стойност 50 хиляди лв. и оптималната – 1 млн. лв..

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР