Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във
Коментари Харесай

Министър Кралев: Спортният сектор в Европа се нуждае от план за действие за справяне с последиците от пандемията

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване във видеоконференция на министрите на спорта в Европейския съюз по отношение на въздействието на COVID-19 върху бранш " Спорт ". В срещата се включи и европейският комисар с сектор " Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша " Мария Габриел.
 Красен Кралев: Днешният Великден е по-различен, само че вярата ни би трябвало да бъде по-могъща от всеки път!
Красен Кралев: Днешният Великден е по-различен, само че вярата ни би трябвало да бъде по-могъща от всеки път!

Министърът твърди, че с общи старания, дисциплинираност, кураж и религия, ще преминем през тези тежки дни на тестване, с цел да станем по-силни дружно

" Спортният бранш в Европа се нуждае от проект за деяние за справяне с последствията от пандемията COVID-19 за спорта. Трябва да подсигуряваме, че спортният бранш дава отговор на изискванията за приемане на средства от Европейски Съюз, в това число посредством структурните фондове, глава " Спорт " на стратегия " Еразъм+ " и всички други съответни стратегии на Европейски Съюз ", сподели министър Кралев.

Спортният министър уточни, че ограниченията, които държавното управление на България вкара в битката с COVID-19, демонстрират отлични резултати. Но разпоредбите за физическо разграничаване и затварянето на спортните уреди вършат невероятно нашите спортисти да продължат тренировките си, както нормално.

" Това не спря мощния дух и новаторското мислене на нашите спортисти, треньори и състезателен личен състав. Много от тях ползват новаторски решения за тренировки вкъщи и употребяват цифровите технологии освен за връзка, само че и за основаване и шерване на качествени подготвителни режими. Радвам се, че онлайн мотивацията, идваща от спортното придвижване, оказва позитивен резултат и върху нашите жители, които интензивно поддържат форма в домовете си. България с наслада поддържа и акцията на Европейската комисия " BeActiveAtHome ", добави Красен Кралев. Важна роля за триумфа на сходни начинания имат и медиите, които ги разпространяват. Заедно с една от най-гледаните национални малките екрани в България bTV, Министерството на младежта и спорта инициира платформата " Играй и спортувай у дома " за поддържане и възстановяване на физическата форма на децата. Изявени български спортисти ще показват на наличен език от екрана комплекс от извършения, съобразени с възрастта на обособените групи подрастващи.
 Министър Кралев удължи периода на възбрана за осъществяване на спортни мероприятия
Министър Кралев удължи периода на възбрана за осъществяване на спортни мероприятия

Заповедта ще важи до 13 май

Красен Кралев изрази признателност, че българското държавно управление, отпред с премиера Борисов, призна спорта като един от секторите, отговарящи на изискванията за незабавна финансова помощ. " България вкара мярка, която разрешава субсидиране на 60% от заплатите на чиновниците на сдруженията, притежаващи или ръководещи спортни бази за период до 3 месеца. Собствениците им могат да аплайват за това подкрепяне, като се цели да се сведе до най-малко съкращаването на чиновници ", уточни той.

Министър Кралев разясни, че е в непрекъснат контакт с всички спортни федерации и е направил всичко в пълномощията му да няма промени в бюджетите им за 2020 година макар огромния брой анулирани надпревари и невъзможността да продължат ежедневното си действие. " Ще създадем всичко допустимо да използваме бюджетите, предопределени за надпревари, за подготвителни лагери и други подготвителни действия. В развой сме на правене на проект за поетапно възобновяване на подготвителните действия. Заедно със спортните федерации сега търсим вероятни решения за актуализиране на националните спортни календари, което не е лесна задача, защото би трябвало да бъдат съобразени и с европейските и интернационалните календари и с премахването на рестриктивните ограничения в международен мащаб ", сподели още той.
 Министър Кралев с писмо до БФС тимовете да не нарушават възбраните за тренировки
Министър Кралев с писмо до БФС тимовете да не нарушават възбраните за тренировки

Вижте тук детайлности

Спортният министър смята за належащо да се подсигурява наличното национално и европейско финансиране за поддържане на работните места в бранша и подкрепяне на организациите с техните настоящи разноски, когато това е допустимо. " Наша отговорност е съответно да осведомяваме бранша за всички налични принадлежности и да осигурим по-лесен достъп до тях ", добави Кралев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР