Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев бе награден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща със международния първенец по Супер Ендуро в клас „ Джуниър “ Теодор Кабакчиев. Младата вяра на мотоциклетизма показа усещанията си от миналата година, която е най-успешната за него в досегашната му кариера. Спортният министър връчи почетен плакет на ММС на Кабакчиев за триумфа му напролет.

В неделя Кабакчиев отпътува за Испания, където ще организира подготовката си за идващия сезон. Той сподели, че е отказал предложение да подпише контракт с италиански тим, тъй като му е сложено изискване да се състезава под непознат байрак.

“По време на надпреварите през миналия сезон получих поддръжката на доста българи. В залите се развяваха български флагове и това ми носеше спомагателна мотивация. Не бих заменил това чувство за нищо друго”, съобщи Теодор Кабакчиев.

Той показа проектите си за идната година и плановете, с които неговият клуб “Екстрийм Рейсинг” ще кандидатства в ММС за финансиране през 2021 година Помощта е нужна, с цел да се обезпечат някои от участията му през сезона. Красен Кралев се ангажира Министерството да подкрепи младия ни гений, за което Теодор Кабакчиев благодари на спортния министър.

Двамата разясниха и миналия сезон в България. От месец юни досега се организираха седем надпревари от републиканския шампионат BG-X Enduro. Теодор Кабакчиев показа, че конкуренциите се организират при отлична организация и с огромен брой участници.

През септември и октомври Кабакчиев взе присъединяване и в две интернационалните надпревари, които се организираха в Турция и Румъния. Българинът приключи на пето място в генералното класиране на четиридневната конкуренция в Анталия, а в планините към Сибиу се подреди осми, като пред него бяха единствено мотористи от фабричен тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР