Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Йоана Илиева за европейската титла на сабя

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейската шампионка на сабя при дамите до 20 години Йоана Илиева. Българката победи с купата на европейското състезание по фехтовка в хърватския град Пореч. Илиева заслужи златния орден с фантастично показване. Тя реализира 11 следващи победи, а във финала се наложи над рускинята Дария Дрозд с разгромното 15:6.

Красен Кралев поздрави Илиева за купата от континенталното състезание, а ръководителят на Българската федерация по фехтовка Величка Христева посочи, че сходен триумф страната ни не е имала от времето на братя Етрополски. Христева отличи и 14-годишната Емма Нейкова, която се подреди осма в конкуренцията при дамите до 20 години, откакто в багра за място на полуфиналите загуби от Йоана Илиева със 7:15.

Спортният министър пожела триумф на Илиева на идния през април олимпийски квалификационен шампионат. Само победителката в него ще получи право на присъединяване на Летните олимпийски игри в Токио. Надпреварата ще се организира в испанската столица Мадрид. Почетен плакет на ММС министър Красен Кралев връчи и на персоналния треньор на европейската шампионка Ивайло Воденов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР