Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди атлет №1

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди атлет №1
Коментари Харесай

Красен Кралев награди атлет №1 на България за 2018 година Мирела Демирева

 Легендарната Йорданка Благоева показа своята биографична книга
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спортист №1 на България за 2018 година Мирела Демирева. Най-добрата ни състезателка в скока на височина печели за повторно обичайна анкета на Българската федерация по лека атлетика и списание „ Атлетика “, което празнува своята 20-а годишнина.

През миналата година Мирела Демирева за първи път в кариерата си съумя да преодолее 2,00 м. Тя направи извънредно мощно показване в шампионатите от „ Диамантената лига “, където записа три втори места и победи в Рабат, като постави завършек на серията от 45 победи на международната шампионка Мария Ласицкене. На Европейското състезание по лека атлетика в Берлин тя завоюва сребърното отличие още веднъж с резултат 2,00 м. в замайващ край, на който сподели извънреден темперамент и малко не й доближи да завоюва европейската купа.

" Благодаря за признанието и за поддръжката. Истината е, че без поддръжка няма по какъв начин да си сполучлив. 2018 година беше доста сполучлива както за мен, по този начин и за целия български спорт ", сподели Демирева.

" За мен е голяма чест да връча премията за спортист на годината. Мирела направи една фантастична година. През последните години виждаме един напредък в леката атлетика. Това си пролича изключително при младите през 2018-а. Ние като страна ни остава единствено да се погрижим за инфраструктурата. Стадион " Академик " постоянно ми е бил приоритет и се надявам скоро да стартираме реконструкцията ", сподели Кралев.

В награждаването взе участие и ръководителят на БФЛА Добромир Карамаринов. Той изрече благодарността си към Красен Кралев за поддръжката и вложенията, които Министерството на младежта и спорта прави в леката атлетика.



Наградите за " Изгряващи звезди на България " завоюваха международната и олимпийска шампионка при девойките в тройния скок Александра Начева и сребърният медалист в хвърлянето на чук от Младежките олимпийски игри Валентин Андреев. Ивет Лалова-Колио пък получи наградата за популяризирането на българската атлетика.

" Благодаря за всичко, което се прави, тъй като през цялата си кариера не съм виждала да се влага толкоз доста, както през последните години. Вижда се, че това носи положителни резултати ", съобщи Лалова.

По време на церемонията бяха наградени и спечелилите във веригата " А1 атлетика за младежи " Лъчезар Вълчев и Вержиния Костадинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР