Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта
Коментари Харесай

България, Сърбия, Гърция и Румъния с категорична политическа подкрепа за обща кандидатура за Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис направиха изказване пред медиите в Сърбия. Повод са позициите на четирите страни по отношение на обща кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година

Четиримата обявиха безапелационната политическа поддръжка на държавните управления на България, Сърбия, Румъния и Гърция за реализирането на плана.

Министър Кралев разяснява пред медиите, че общата кандидатурата на четирите страни е доста значим политически знак за целия свят. По думите му, по този метод даваме поръчка, че четирите страни са подготвени като едно семейство да пазят ползите си.

“С общата си кандидатура балканските нации демонстрират, че желаят да живеят в другарски взаимоотношения и да работят дружно за политическото и икономическо развиване на района. България ще вложи цялата си сила за реализиране на плана ”, безапелационен бе българският министър.

Георгос Василиадис поддържа реализирането на кандидатурата от името на гръцкото държавно управление. Според него това е късмет за разпространение на района.

“Така можем да покажем, че балканските страни са значим район в Европа ”, съобщи гръцкият зам.-министър. Василиадис разяснява, че е схванал от българския състезателен министър, че България, Сърбия и Румъния вземат участие дружно в семейството на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021. Той изрази предпочитание Гърция също да се включи в организацията и провеждането на шампионата и пое ангажимент да разговоря с останалите членове на гръцкото държавно управление.

Домакинът на срещата – сръбският министър на младежта и спорта Ваня Удовичич, съобщи безапелационна поддръжка от страна на сръбската страна за общата кандидатура на четирите страни за Мондиал 2030.

Богдан Константин Матей изрази поддръжката на Румъния за плана. Той разяснява, че е необходим сериозен разбор и подготовка за правенето на общата кандидатура.

“Въпреки че ни следва доста работа, аз съм оптимист ”, уточни румънският състезателен министър.

След края на брифинга стартира публична работна среща, в която вземат участие Кралев, Удовичич, Василиадис, Матей и представителите на футболните федерации на четирите страни. България е показана от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, Сърбия - от секретаря на Сръбската футболна асоциация Йован Шурбатович, Румъния от Радо Шабан - секретар на Румънската футболна федерация, а Гърция от генералния секретар на Гръцката футболна федерация Алексис Дедес.

Очаквайте подробна информация от формалната среща./trubune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР