Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е
Коментари Харесай

Изписаха министър Кралев от интензивното, той разказа за борбата с COVID-19

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във е изписан за домашно лекуване от интензивното поделение на болничното заведение "Света Марина " във Варна. Във фейсбук той описа какво е претърпял през последните дни:

Скъпи другари, на 23 август бях диагностициран с COVID-19.

Само три дни по-късно здравословното ми положение се утежни и бях признат в УМБАЛ “Света Марина” във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна непълнота. През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болничното заведение. Лекарите поставиха големи старания да се оправят със болестта ми и съумяха. От през днешния ден лекуването ми продължава в домашни условия, до цялостното изчистване на организма от вируса.

Искам да изразя своята голяма признателност и удивление от всичко, което персонално видях, че лекарите вършат за всеки един от пациентите в интензивното поделение. Изключителна подготвеност, внимание, бърза и решителна рекция, човешко отношение към всеки болен, което е от огромно значение в този сложен за пациентите миг.

Лечението е двустранен развой на доверие и работа в екип сред лекарите и болните. Във Варна има отлични лекари и се веселя, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението управителен от доктор Валентина Димитрова, който включва доктор Павлина Пенева, доктор Искра Величкова, доктор Антон Антонов, доктор Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които непрекъснато са до нас и се борят с чудовищните опасности от вируса очи в очи.

Благодарение на тези хора аз прекосих през най-тежката част това тестване, по тази причина желая да ви опиша повече за тях.

Условията при които тези герои работят в действителност са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват най-малко по 4 часа, навлечени с плътни защитни дрехи, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани пространства вършат дишането съвсем невероятно. Има голям риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с ковид. В прилежащата стая до моята лежеше доктор Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, само че се беше заразила от пациент преди няколко седмици.

Скъпи другари, не подценявайте жестокостта на ковид, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от околните си и изложени на голяма заплаха за живота си всеки ден. Тези хора заслужават голяма признателност и почитание от цялото общество.

От началото на пандемията до този миг всички знаем, че етиологично лекуване на К19 няма. Лечението се преценява с самостоятелните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие съществени опасности и за тези, които го предписват и за тези, на които се ползва.

Вирусът е нечовечен и от него се умира - който още има вяра в конспирации, си е за негова сметка. Коронавирус -19 може да направи тромби в белите дробове, може да провокира вторична зараза, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови болести...никой не е застрахован!

Проблемът е, че към този момент няма по какъв начин да се подсигурява сполучливо лекуване. Когато такова бъде намерено, ще се одобри протокол и процедура за лекуване, идентични в целия свят. Дотогава има единствено една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това значи да съблюдаваме всички епидемиологични ограничения.

И пазете лекарите – ще ни трябват.

Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха, с цел да ме поддържат в това тестване. Трудно щях да се оправя без вас. За тези, които ми пожелаваха да изгубя борбата с вируса, ще запаля една свещ, Бог да избави душите им.

Скъпи другари, на 23 август бях диагностициран с COVID-19. Само три дни по-късно здравословното ми положение се утежни и...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР