Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира вероятността България

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира вероятността България
Коментари Харесай

Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява вероятността България да се кандидатира за хазаин на Световното състезание по футбол през 2030 година. По-рано предишния месец министър председателят Бойко Борисов овяви новината, като за тази цел ще си партнираме с Румъния, Гърция и Сърбия.
" Кандидатурата за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година е политически акт, който беше взет на четиристранната среща в " Евксиноград ". Предложението пристигна от премиера на Гърция, което сподели, че България е издирван и почитан сътрудник.
Имам визия какви са настроенията в обществото. Желанието ни за кандидатура се посреща с голям интерес, само че и с известна доза песимизъм, тъй като сме много изостанали от позиция на спортната инфраструктура.
Вторият положителен миг е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка страна ще се паднат 2-3 стадиона, които би трябвало да бъдат с потенциал най-малко 40 хиляди фенове, с цел да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза, изясни спортният министър.
Започват съвещания сред спортните министри на четирите страни... Решението ще бъде взето през 2024 година - шест години по-рано, тъй че имаме задоволително време, с цел да се подготвим ", разяснява министър Кралев пред " Българска национална телевизия ".
Сериозна се обрисува конкуренцията ни за домакинство на планетарния конгрес след 12 години. До момента от ФИФА са оповестили две сигурни кандидатури. Едната включва Аржентина, Уругвай и Парагвай, а другата - Мароко, Алжир и Тинус.
Има и други, които още не са оповестени публично, като една от тях е и тази на балканските страни. Освен тях, в скоро време кандидатури ще пуснат още Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Ирландия.
С обща кандидатура от Европа се чака още да са Испания и Португалия, а в Азия това ще бъдат Северна Корея, Южна Корея, Китай и Япония. Египет и Камерун също са измежду искащите, само че техните кандидатури са независими.
Още по тематиката четете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР