Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на
Коментари Харесай

България, Гърция, Румъния и Сърбия с обща кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов организираха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция. Разговорът се организира в границите на срещата на високо ниво сред четирите страни в Белград.

Министрите на България, Сърбия, Румъния - Красен Кралев, Ваня Удовичич, Богдан Константин Матей, както и зам.-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис п репотвърдиха готовността на четирите страни за взаимна кандидатура  за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година

Те подчертаха, че планът за обща кандидатура дава мощен политически знак от страна на Балканите към останалия свят.

“Готови сме да пазиме като екип политическите и икономическите ползи на Балканите ”, съобщи Красен Кралев.

Представителите на футболните асоциации бяха безапелационни, че построяването на спортна инфраструктура е значима за всяка от страните. Борислав Михайлов изрази убеденост, че кандидатурата на България, Сърбия, Румъния и Гърция е задоволително мощна и имаме късмет за триумф.

Четирите страни се договориха да аплайват дружно за Европейското състезание по футбол през 2028 г и през 2032 година Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни за Мондиал 2030, в която ще вземат участие по четири души от всяка страна – по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи.

По време на срещата бе решено още, че Гърция публично се причислява към взаимното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР