Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Министър Кралев: Художествената гимнастика е в невероятен възход и аз се надявам, че Варна ще попълни колекцията си с липсващия олимпийски медал

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних се срещнаха със международната вицешампионка в многобоя и бронзова медалиска на въже и топки от международното състезание по художествена гимнастика в Пезаро (Ит) капитан на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова, с нейната персонална треньорка от клубния тим Семеен кодекс „ ЧАР ДКС “ Филипа Филипова и нейния първи треньор и президент на Семеен кодекс „ ЧАР ДКС “ Мария Чиприянова.

„ Огромна чест за мен е да съм тук и да се срещна с нашето златно момиче. Благодарение на Вашата активност Варна е оставила дълбоки следи в българската художествена гимнастика и аз Ви благодаря за всичко, което сте създали. Надявам се, че ще имаме още доста радостни мотиви и ще попълним сбирката на варненската художествена гимнастика с по този начин изчезналия олимпийски орден.

Много надарени генерации варненски гимнастички порастват под Вашите грижи и Дай Боже множеството от тях да намерят реализацията си на интернационалния подиум. Виждаме, че българската художествена гимнастика е в необикновен напредък и имам вяра, че това ще продължи ”, сподели Кралев и благодари на всички родители, които са насочили децата си към спорта.
На събитието участваха към 50 дребни гимнастички, които демонстрираха наученото пред министъра.

Капитанът на националния ни отбор Симона Дянкова стартира да тренира на 6-годишна възраст в клуб " Чар ДКС " - Варна в подготвителната група на Мария Чиприянова. Впоследствие я поема треньорката Филипа Филипова, като двете рабоят дружно и до през днешния ден. Освен международен вицешампион в многобоя и бронзов медалист на въже и топки от Световно състезание в Пезаро, Симона и съотборничте й имат още 6 златни, 9 сребърни и 2 бронзови медала от Световни купи по художествена гимнастика през 2017 година

Президентът на Семеен кодекс „ ЧАР- ДКС “ Мария Чиприянова е първата жена притежател на званието “Майстор на спорта ” във Варна, а Филипа Филипова е международна шампионка с ансамбъла на България от 1989 година и първа категория арбитър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР