Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион
Коментари Харесай

Министърът на спорта с разпореждане за мача България - Унгария

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион „ Васил Левски “ в незабавен порядък да бъде наведен в подготвеност да одобри националните тимове на България и Унгария на 16 ноември в срещата им от европейската подготовка.

Това оповестиха от спортното министерство.

По-рано от БФС оповестиха, че мачът България - Унгария ще се организира на стадион " Васил Левски " в София при закрити врата:

След невижданото решение на община Пловдив да наруши предварителното съглашение за потребление на стадион „ Христо Ботев “ и да даде отвод на националния тим на България да организира идващия си мач от европейските квалификации на оборудването, и последвала връзка сред всички заинтригувани страни, в това число държавните управляващи, през днешния ден УЕФА разпореди дуелът сред България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „ Васил Левски “ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е основано на настоящо мнение на Столична дирекция на вътрешните работи, която се ангажира с опазването на публичния ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е въз основа на смяна на събитията – решението на УЕФА за недопускане на аудитория на стадиона.

Предвид гаранциите за застраховане на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се организира на Националния стадион „ Васил Левски “.
Националният тим на България ще организира формалната си подготовка преди европейската подготовка против Унгария на 15 ноември от 17:30 ч. в Национална футболна база „ Бояна “, като първите 15 минути ще са отворени за представителите на медиите.

Преди това – от 17:00 ч., селекционерът на „ лъвовете “ Илиан Илиев ще даде пресконфренция, която ще се организира в Амфитеатралната зала на НФБ „ Бояна “

В 19:00 ч. унгарският отбор ще се запознае с изискванията на терена на ст. „ Васил Левски “, а в 19:30 ч. в зала „ Родина “ на националния стадион ще се състои формалната конференция на гостуващия отбор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР