Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща в

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща в
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев проведе работна среща с ректора на Азербайджанската държавна академия по физическа култура и спорт Фуад Хаджиев

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организира среща в Баку с ректора на Азербайджанската държавна академия по физическа просвета и спорт Фуад Хаджиев.

В рамките на диалога бе отправена молба за изпращането на български преподаватели, които да подкрепят развиването на спорта в Азербайджан. В срещата взе участие също заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

По време на визитата в академията в Баку проф. Дашева изнесе лекция на тематика „ Съвременните системи за олимпийска подготовка “, на която участваха представители на над 40 спортни федерации от Азербайджан.



Заместник-министърът показа методите за организация на олимпийската подготовка и споделени практики на европейски и други страни, чиято успеваемост е потвърдена посредством извоювани медали и оценки. Съвременната система за олимпийска подготовка съчетава науката и технологиите, безапелационна бе проф. Дашева. Заместник-министърът подчертава също върху новите трендове в процеса на възобновяване, на психическата подготовка, спортното хранене.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР