Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди с президента

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди с президента
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев с важна среща относно Европейското първенство догодина

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разиска с президента на Европейската федерация по повдигане на тежести Антонио Конфлити семейството на Европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами у нас следващата година. България не е провела конгрес от подобен сан от 2005 година Очаква се състезатели от към 40 страни от цяла Европа да дойдат в страната ни за шампионата, който е и олимпийска подготовка.

 Снимка: БГНЕС

На срещата участваха също генералният секретар на Европейската федерация по повдигане на тежести Милан Михайлович. Също по този начин президентът на румънската федерация и член на борда на Европейската федерация Алекс Падуре. Президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид. Главният треньор на националния ни тим Иван Иванов и членът на УС на българската централа Марин Милашки.

Президентът на Европейската федерация по повдигане на тежести Антонио Конфлити уточни, че персонално се е срещнал на място с изискванията в Арена София. Именно там ще се организира шампионата. Ариф Маджид акцентира, че то ще издигне още повече престижа на повдигането на тежести на интернационално равнище. А там страната ни може да се похвали с голям брой триумфи.

Димитър Илиев означи, че министерството ще поддържа провеждането на шампионата у нас. По думите му организирането на огромни конгреси способства за развиването и популяризирането на спорта измежду младите. В допълнение това окуражава гениите да не престават да преследват поставените високи цели.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР