Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изгледа на живо

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изгледа на живо
Коментари Харесай

Димитър Илиев пожела успех на българските гимнастици за предстоящата Световна купа в Кайро

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изгледа онлайн откритата подготовка на българските национали по спортна гимнастика преди тяхното тръгване за Кайро, Египет, където ще се организира първият старт от сезона в Световната купа (15-18 февруари).

През тази година конкуренциите от влиятелната верига имат надалеч по-голяма стойност, защото са и квалификации за идните Олимпийски игри в Париж 2024.

По тази причина министър Илиев пожела триумф на родните състезатели с вярата, че ще завоюват квоти за присъединяване във френската столица през лятото.

" Много се веселя да участвам през днешния ден тук, да видя по какъв начин протича подготовката. Реално в този момент влизаме в сезона на огромните надпревари, там където могат да събират квоти и където могат да покажат най-хубавото, което са подготвили. Щастлив съм да бъда тук, да поддържа състезателите от националния тим, да им пожелая триумф, да се пазят здрави и без травми, а България ще ги поддържа ", съобщи спортният министър.

До този миг страната ни разполага с един гимнастик, който се е класирал за Игрите в Париж 2024 в лицето на Кевин Пенев, който има квота на прескок.

Останалите български представители, които ще се борят за присъединяване във Франция, по време на идната Световна купа в Кайро са Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Валентина Георгиева и Йоана Янкова. С тях ще пътуват и треньорите Милко Танкушев, Дамян Игнатов и Филип Янев, а съдии на шампионата ще са проф. Цветана Добрева и Сергей Стоянов.



Ръководителят на БФ Гимнастика Красимир Дунев разяснява след срещата със Димитър Илиев, че чака от българските представители още една квота при мъжете и дамите за олимпийските игри.

" Искам да благодаря на министър Илиев за оказаната чест да пристигна на това контролно, което вършим преди тръгване за Световната купа. Момчетата в действителност имат потребност от тази поддръжка, наподобяват доста добре, готови са и в действителност се надявам още на първата Световна купа те да покажат най-хубавото от себе си. След това има още три Световни купи и европейско състезание, тъй че аз чакам още една мъжка и още една женска квота за олимпиадата ", съобщи сребърният ни медалист на висилка от Атланта 1996.

" Представители от над 70 страни ще вземат участие на първата Световна купа и всеки ще се бори за медали, квоти и призови места, в действителност конкуренцията ще бъде убийствена. Валентина Георгиева е доста добре, всеки ден притискам палци да е здрава, тя прави още по-трудни прескоци и има голям късмет за квота ", добави Дунев.

Освен в Кайро в идващите месеци Световни купи по спортна гимнастика ще се проведат още в Котбус (22-25 февруари), Баку (7-10 март) и Доха (17-20 април).

По време на откритата подготовка на националните тимове по спортна гимнастика министър Димитър Илиев се срещна и с гимнастиците от Федерацията по приспособена физическа интензивност с президент Слав Петков, които показват страната в надпреварите по спортна гимнастика за спортисти със Синдрома на Даун - Емилиян Костадинов, Рамонала Сикандер и Пламен Грозданов с треньори Даниел Алексиев и Иван Цветков.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР