Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович

...
Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович
Коментари Харесай

И Сърбия ще внася газ от Азербайджан, след като бъде построен интерконекторът с България

Министърът на минната индустрия и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович съобщи, че Сърбия ще може да разчита на газ от Азербайджан сега, когато бъде приключено трасето на газовия интерконектор с България от Ниш до Димитровград, а това значи септември идната година, заяви Танюг.

В този миг Сърбия ще може да има най-малко 40 % газ, който няма да бъде от Руската федерация, и когато бяхме в Азербайджан, разговаряхме за това, по тази причина в този момент се беседва за тези потенциали и количества, които биха могли да дойдат в нашия газопровод идната година, съобщи Михайлович.

Министърката добави, че до тогава Сърбия ще продължи да бъде подвластна от контракта, който " Сърбиягаз " ще подпише с " Газпром " за 2,2 милиарда кубически метра газ годишно, дружно с каузи, който би трябвало да се обезпечи дружно с Унгария на пазара за запълване на подземните складове.

Първата същинска диверсификация ще бъде идната година, което е огромна вреда, тъй като през миналите 10 години Сърбия можеше пет пъти да приключи Ниш-Димитровград, само че ми се коства, че това в никакъв случай не е било приоритет. Сега стана рецесия и се разбра какъв брой значимо е това, съобщи Михайлович.

Тя добави, че до края на тази година и идната зима Сърбия ще внася въглища и електрическа сила, като по думите ѝ до година и половина ще има стабилизация на производството на лигнитни въглища в Колубара.

Сърбия всеки ден внася електрическа сила, 10 до 17 % от потреблението, означи Михайлович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР