Министърът на културата отговаря на въпроси на граждани и медии

...
Министърът на културата отговаря на въпроси на граждани и медии
Коментари Харесай

Минеков: Ще имаме изисквания, ако Халите станат хипермаркет

Министърът на културата дава отговор на въпроси на жители и медии онлайн във Facebook страницата на Министерския съвет, предава БНР.

Диалогът онлайн е по самодейност на служебното държавно управление, почнал преди седмица с рубриката „ Властта приказва! Открито “.

Минеков разяснява, че тематиката за превръщането на Софийските хали в хипермаркет не е от компетентността на Министерството на културата. Той изясни, че новите притежатели на Халите са показали концепцията си преди 2-3 години и няма пояснение за какво не е извършено публично разискване:
 Kaufland България показа капиталово желание за постройката на „ Централни хали “ в София Kaufland България показа капиталово желание за постройката на „ Централни хали “ в София
Kaufland България разгласи капиталово желание за осъществяване на търговски обект в постройката на „ Централни хали “ в София на...

„ Кой какво ще прави в личния си парцел е негова работа, само че в случай че това би трябвало да стане, в действителност Халите имат потребност от голям ремонт и реституция, тъй че ние ще държим на това, ще държим да се резервира напълно фасадата, ще държим да се възвърне вътрешната структура, забравения шадраван вътре, който е част от цената “.

Междувременно компанията, която възнамерява да разположи хипермаркет в Централни хали в София, показа капиталово желание. С уточнението, че все още не е притежател на Централни хали, компанията възнамерява да реконструира, реставрира и поддържа постройката - монумент на културата. Фирмата акцентира, че няма да брандира постройката и да я трансформира в общоприет магазин, както и че ще резервира името Централни хали.

Минеков заяви също, че се приготвя нова методика за избор на шефове на културни ведомства: театри, оркестри, опери и по този начин нататък.

„ Пожелах да видя всички последни състезания. Тук министърът е допустимо да избере подобаващия човек при тази методика. Подходящият може да не е изключително сръчен и заслужен за това място, само че той ще му бъде правилен. Но това води до вреда и е всеобщо. Необясними са комисиите за избор на шеф. За страдание вътре има безусловно казано маргинални организации. Или всичко е направено в жанр реплика на жури. Трябва да има нова система и също така ограничаване в мандатността “.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР