Министърът на културата Атанас Атанасов трябва спешно да изкара ускорен

...
Министърът на културата Атанас Атанасов трябва спешно да изкара ускорен
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“: Министър ,,Просто Наско“ спешно да изкара курс за повишаване на общата си култура

Министърът на културата Атанас Атанасов би трябвало незабавно да изкара интензивен курс по повишение на общата си просвета, в случай че счита и отсега нататък да остане отпред на институцията, оферират от съдружие „ Зограф “.

Най-тревожното е, че екипът на министър „просто Наско“ и към днешна дата още не може да формулира и артикулира какви са стратегическите цели на Министерството на културата за 2022 година, установяват от неправителствената организация.

Вместо да продължава да се изживява за инфлуенсър и да снима видео-селфита със съмнителни художествени качества, 32-годишният министър Атанас Атанасов е редно още в околните дни да бъде изпратен на курс по повишение на общата си просвета, сполучливото довеждане докрай на който може би ще му помогне да стартира да се ориентира по-добре в бранша, упорстват от „ Зограф “. От неправителствената организация напомнят, че още в една от първите си телевизионни изяви новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов чистосърдечно си призна пред камерата, че не познава хората в гилдията.

В тази връзка ще е добре като за начало съветниците на министър Атанасов да му изготвят и дават първоначално информация с къси биографични данни най-малко за някои от най-утвърдените модерни български писатели, актьори, режисьори, драматурзи, кино дейци, артисти, музиканти и композитори, както и художници, скулптори и изкуствоведи, предлагат от „ Зограф “. Разбира се, към въпросните информации под формата на сбита и синтезирана ннформация за достиженията на изтъкнатите ни създатели е рационално да има и техни настоящи фотоси, допълват от гражданското съдружие.

След като се запознае с по този начин квалифицираната оптимално синтезирана информация за родните ни създатели и актьори и стартира последователно да се ориентира по отношение на това кой кой е в българската просвета и изкуство, министър Атанасов би трябвало да обърне по-сериозно внимание и на формалния уебсайт на Министерство на културата, в който има съществени празноти, акцентират от „ Зограф “. Така да вземем за пример в раздела „ Стратегически цели на Министерство на културата “ на уеб страницата на ведомството незабавно бие на очи, че там липсва какъвто и да е настоящ текст, в който да са избистрени и дефинирани съответни стратегически цели и цели на институцията за 2022-а година, сигнализират от „ Зограф “.

Липсата на каквито и да е дефинирани стратегически цели за 2022-а година на уеб страницата на ведомството е доста тревожна, даже и плашеща, тя поражда и основателни подозрения, че най-вероятно и сериозна управническа стратегия в културния бранш или липсва, или пък тя занапред ще се приготвя и написа „ на коляно “ неизвестно къде и от кого, означават от гражданското съдружие. За страдание на формалния уебсайт на Министерството на културата няма да намерите никаква информация и по отношение на това по кое време най-накрая ще бъде направен и формалният Регистър на създателите и артистите на свободна процедура, заключават от съдружие „ Зограф “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР