Министърът на иновациите и растежа подписа Меморандум за дигитализация и

...
Министърът на иновациите и растежа подписа Меморандум за дигитализация и
Коментари Харесай

Министър Стойчева подписа Меморандум за развитие на иновациите в здравеопазването

Министърът на нововъведенията и растежа подписа Меморандум за цифровизация и развиване на нововъведенията в опазването на здравето с акцент върху онкологичните грижи.

Документът бе признат по време на националната конференция на „ Съвместната онкологична национална мрежа " (СОНМ) и е взаимна самодейност на министър Стойчева и на министъра на опазването на здравето доктор Христо Хинков. На церемонията в Министерството на нововъведенията и растежа участваха доктор Ася Консулова, създател и член на борда на СОНМ и Ивайло Петров, координатор планове на националната мрежа. 

Целта на Меморандума е всички заинтригувани страни да се обединят за ускорение на нововъведенията в политиките на националната онкология и за реализиране на прогрес и по-добро лекуване на пациентите.

„ Тази самодейност е от извънредно значение за нас, с цел да установим партньорство сред всички заинтригувани страни за развиване на нововъведенията в опазването на здравето. Чрез тях ще се усъвършенства качеството и достъпа до лекуване на пациентите, а грижите за тях да станат по-персонализирани “, съобщи при подписването министър Стойчева. 



„ Нашият блян е съдействие, ускоряване и резистентност в даването на нововъведения на жителите и пациентите. Призоваваме всички способени институции и организации да се причислят към него и да бъдат написани съответни следващи стъпки, ограничения, задължения и дейности за реализация на поставените в него цели “, се споделя в Меморандума. Акцент в него е подложен върху телеонкологията. Персонализираният метод при лечението постанова софтуерни здравни решения от сферата на телемедицината, които елементарно да координират прекарванията и ориентираността на пациентите, да направляват мултидисциплинарните грижи и придържането към тях, се споделя още в документа, оповестиха от пресцентъра на МИР.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР