Mинистърът на иновациите и растежа Даниел Лорер посети завод за

...
Mинистърът на иновациите и растежа Даниел Лорер посети завод за
Коментари Харесай

Министър Лорер: Компания инвестира 120 млн. лв. в разширение на завод за части за електромобили

Mинистърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер посети цех за автомобилни съставни елементи в София, където бяха показани новите капиталови проекти за уголемение на производството на компанията в България. Инвестицията е за над 120 млн. лева в технологии и изцяло автоматизирано вътрешно логистично решение, а планът ще сътвори у нас над 130 работни места за дипломиран личен състав през идващите 2 години.

Компанията започва редица нови планове за автомобилната промишленост, в това число контракт с огромен немски авто тръст за произвеждане на алуминиевите детайли за кутията на батерията, които ще бъдат употребявани в новото потомство електрическа платформа на производителя през идващите 8 години.

„ Инвестицията в завода за детайли за електрически автомобили съответствува както с европейската тактика за зелен преход и въглеродна индиферентност, по този начин и със тактиката ни за основаване на положителни условия за произвеждане на части за модерни коли. Министерството на нововъведенията и растежа работи както за привличане на нови вложители в България, по този начин и за разширение на вложенията на към този момент съществуващи високотехнологични производства “, съобщи министър Лорер.

„ Фокусирали сме развиването си върху водещи трендове като електромобилност, по-леки транспортни средства и нулеви излъчвания в поддръжка на световните цели за резистентност и въглеродна индиферентност. За създаването на новаторските алуминиеви решения си сътрудничим тясно с производителите на коли, следвайки и отговаряйки на най-високите стандарти на промишлеността “, показа генералният шеф на компанията Емануил Фундукис.

По време на представянето на проектите на компанията участваха още гръцкият дипломат у нас Димитриос Хронопулос и управлението на Гръцкия бизнес съвет в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР