Министърът на икономиката в служебния кабинет Кирил Петков поиска оставката

...
Министърът на икономиката в служебния кабинет Кирил Петков поиска оставката
Коментари Харесай

Кирил Петков настоя за оставка на директора на ДКК и на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот

Министърът на стопанската система в служебния кабинет Кирил Петков изиска оставката на изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания и освобождение на целия съвет на шефовете на ВМЗ-Сопот, като се изключи изпълнителния шеф инж. Иван Гецов. Това става след среща с шефа на завода и с оперативните управления на двата синдиката в оръжейницата. Министър Петков разяснява и проблема със своето поданство.

Той сподели, че няма от какво да се тормози, откакто е изискал толкоз доста оставки и може да чуе по собствен адрес какво ли не. Допълни, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд.

" Първо желая да благодаря на президента през вчерашния ден, тъй като той го сподели най-добре - в действителност България ми е в сърцето, който каквото желае да приказва. Аз съм влезнал в тази роля, тъй като жаля за тази татковина. Истината е, че аз съм се отказал преди да съм станал министър. Оттук-нататък аз почитам Конституционния съд, в случай че те имат някаква друга рекомендация, ще се съобразя с нея, само че до тогава моята задача е да си вършим работата ", съобщи Кирил Петков.

Министърът на стопанската система изиска освобождението на четиримата членове от Съвета на борда на шефовете, защото по думите му сред тях, изпълнителния шеф на завода инж. Иван Гецов и оперативните управления на синдикалните структури няма синхрон, а това попречва процеса на работа.

Кирил Петков сподели, че новият ръб е бил назначен през април, а до момента загубите за предприятието възлизат на към 6 млн. лв.. Освен това има доста забавени заплащания към контрагентите, а чиновниците съвсем нямат работа.

" Призовавам четиримата от борда през днешния ден да си подадат оставката, не може когато принципалът, ръководството и представителите на работещите в тази компания, всички да се обединят дружно, те би трябвало да си подадат оставката. Едновременно с това бих призовал и изпълнителният шеф на ДКК да си подаде оставката, тъй като не може да имаме проблеми с язовирите, държавни комплекси по 190 млн. и във ВМЗ да имаме такива неприятни резултати в последния миг и да споделяме: " Ми, тази държавна компания си прави работата...Ами не! Както в бизнеса - когато не се справяш, би трябвало да си вървиш. Ако не си подадат оставките, моята концепция е да уволня изпълнителния шеф, в случай че той не желае самичък да си тръгне и да резервира някакво достолепие ", съобщи министър Петков.

Изпълнителният шеф на ВМЗ-Сопот увери, че няма опасност за възнагражденията на работещите в завода.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР