Министърът на икономиката и индустрията иска пълен анализ на всички

...
Министърът на икономиката и индустрията иска пълен анализ на всички
Коментари Харесай

Започва проверка в пловдивския панаир

Министърът на стопанската система и промишлеността желае цялостен разбор на всички вероятни дейности от страна на министерството по проблема с Пловдивския панаир за отбрана на държавния интерес.

Това се случва, след решението от през днешния ден, с което Апелативния съд Пловдив излезе с определение, че Агенцията по вписванията няма юридически интерес по него.

През 2017 година Общинският съвет във Варна взе решение за безплатно прекачване от община Варна на страната в лицето на министъра на стопанската система на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на „ Международен панаир Пловдив “. С това решение общинските съветници разпореждат на кмета на община Варна да подписа контракт за безплатно прекачване на собствеността върху акциите и да извърши всички други правни и в действителност дейности за прехвърлянето им. Решението обаче не е изпълнено.

Четири години по-късно – през 2021 година, Общинския съвет във Варна взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „ Международен панаир Пловдив “ АД в „ Пълдин туринвест “ АД, като Министерството не е известено за този акт.

След този миг Министерството на стопанската система и промишлеността не е било страна в проблем, прецизират от пресцентъра на министреството на стопанската система и промишлеността.

Етикети: панаирПловдив

Свързани изявления

Започва следствие за голите обиски в Пловдив

06.06.23 13:05 0

Прокуратурата в Пловдив стартира следствие за полицейската акция в пловдивска дискотека в нощта против Гергьовден, когато се твърди, че клиенти...

Проверка откри: Няма лекарска неточност при гибелта на 27-годишната

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР