Министърът на икономиката г-н Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за

...
Министърът на икономиката г-н Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за
Коментари Харесай

Министерство на икономиката и ИАНМСП подкрепиха ДНК за завръщане на българи от чужбина


Министърът на стопанската система господин Емил Караниколов и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия в лицето на изпълнителния шеф господин Бойко Таков поддържаха „ Движение за национална идея “ (ДНК), чиято съществена цел е демографията и в частност да подтиква завръщането на българи, които живеят в чужбина, назад в страната.

Това стана ясно на 7 ноември, 2019 година, по време на среща сред господин Караниколов, господин Таков и ръководителят на ДНК – господин Андрей Арнаудов.

В наличието на министър Караниколов се подписа двустранно съглашение за съдействие сред ИАНМСП и ДНК, което планува Агенцията да спомага в разпространяването на новата самодейност на неправителствената организация за основаване на онлайн платформа, свързваща българи, живеещи в чужбина, с родния бизнес и представяща опциите в другите райони на България за кариерно развиване и живот, измежду българския бизнес и работодателските организации.

От своя страна министър Караниколов съобщи своето предпочитание да поддържа самодейността посредством показване на платформата пред българските общности по света по време на негови публични визити.

Инициативата „ Bulgaria wants you” ще започва при започване на 2020 година, като ще дава информация за свободни работни позиции, ще оказва административна помощ при завръщане в съответен район и ще показва фирмите и техните задължения, които биха поели пред новите си чиновници.

В специфична секция на уеб страницата ще може да се употребява и специфичен калкулатор, който ще дава информация за стандарта на живот в българските области и ще дава опция за сравняване със стандарта на страната, в която българските жители живеят.

В рамките на срещата господин Арнаудов осведоми, че на 12 ноември, вторник, от 11.00 часа в постройката на Общинския съвет в град Стара Загора ще се организира първото показване на „ Bulgaria wants you” пред бизнеса в района.

Той добави, че изследване на „ Маркет Линкс “ е посочило, че близо 69% от българите, обмислящи завръщане в страната от чужбина, биха употребявали платформата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР