Министърът на икономиката Емил Караниколов © Юлия Лазарова Във вторник,

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов © Юлия Лазарова Във вторник,
Коментари Харесай

Не, водопроводът от Мало Бучино до Перник все още не се "тества"

Министърът на стопанската система Емил Караниколов

© Юлия Лазарова Във вторник, 10 март, съвсем всички съществени медии оповестиха новината, че " стартират пробите на новия тръбопровод за Перник ". Това обаче не е правилно. Последните тръби, нужни за водопровода бяха доставени през вчерашния ден и той към момента се строи. От Областна администрация - Перник, която е възложител на поръчката за 27 млн. лева, потвърдиха информацията за " Капитал ".

Новината за почналите проби беше оповестена без да е посочен формален източник. Първо се появи в NOVA телевизия в 6:32 сутринта, след което е публикувана и в други медии. Миналата седмица имаше проекти тестванията в действителност да стартират на 10 март, както излиза наяве и от репортаж на bTV от 5 март, само че това в последна сметка не се случи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В изявление от понеделник, 9 март, отново пред NOVA, точно министърът на стопанската система Емил Караниколов изясни, че към момента чакат да дойде " последния камион, с последните 105 м тръби " за водопровода. След това те би трябвало да се положат, да се извърши и " стерилизация " по думите на министъра, а чак по-късно да се пуска водата от помпена станция Мало Бучино. Това, несъмнено, няма по какъв начин да се е случило за 24 часа. Тестове евентуално ще стартират преди края на седмицата, само че още не е ясно по кое време. Също по този начин стои и въпросът с готовността на самата помпена станция в Мало Бучино.

Водопроводът стартира да се построява от държавната компания " Монтажи " при започване на февруари като задачата е да се докара спомагателна вода от язовир " Бели искър " към Перник. Въпреки че това към момента не е реалност, сега се чака водният режим в града да бъде омекотен и водата да бъде спирана през нощта. Причината са препоръчките за нараснала хигиена като мярка против разпространяването на корона вирус у нас, като поради дъждовете и снеготопенето равнището на бент. " Студена " се увеличи повече от двойно по отношение на началото на февруари. Кметът на община Перник Станислав Владиров през вчерашния ден е изпратил писмо до шефа на " ВиК Перник " Борислав Иванов, с цел да бъде осъществен план за опцията за смяна на режима. След това би трябвало да се подаде искане към Министерство на околната среда и водите и то да утвърди поправката в графика за водоползване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР