Министърът на икономиката Емил Караниколов беше категоричен, че не е

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов беше категоричен, че не е
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Не съм прекратявал договорите на Емко

Министърът на стопанската система Емил Караниколов беше безапелационен, че не е давал инструкции да се приключват договорите на държавния оръжеен медиатор „ Кинтекс” с „ Емко”.

“Няма такава моя глоба. „ Кинтекс” е направил разбор на комерсиалния риск и с цел да обезпечи осъществяването на контракта с третата страна е подхванал тези дейности, като е прекратил договорите, ВМЗ са встъпили в осъществяването им и сега тази продукция се изработва”, акцентира министърът пред bTV.

По мотив днешния митинг на служащите от „ Емко” макар възобновения лиценз министърът съобщи, че през днешния ден ги е поканил на среща, само че те са отказали с аргумента, че той ги е излъгал.

„ На срещата предходната седмица сред нас настояванията им бяха да се върне лицензът и работи по законодателството за военно-промишления комплекс – и двете неща бяха изпълнени”, уточни Караниколов.

„ Днес са с нови претенции, които не сме обсъждали – възстановяванe на прекратените контракти с „ Кинтекс”, добави той. „ С кое съм ги излъгал”, учуди се министърът.

Министърът означи, че влизането на чиновници на Национална агенция за приходите в „ Емко” няма нищо общо с проблема с лиценза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР