Министърът на финансите Владислав Горанов заяви по време на заседанието

...
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви по време на заседанието
Коментари Харесай

Горанов: 3,3% е очакваният икономически растеж

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, че предстоящият стопански напредък за идващите три години е към 3,3 на 100 за всяка една година от прогнозния интервал, съобщи Българска телеграфна агенция.

Растежът ще бъде леко по-нисък от предстоящото тази година равнище от 3,4 на 100. Основните мотори на растежа, измерени през детайлите на Брутният вътрешен продукт по метода на крайното потребление, са вътрешното търсене - както по линия на потреблението, по този начин и по линия на вложенията. Частните потребителски разноски се чака да запазят относително висок ритъм на напредък, сподели министърът. Положително въздействие върху потреблението ще има и нарастването на разноските за личен състав, който се предлага за обществения бранш, добави той.

НСТС ще прегледа плана на Закон за държавния бюджет за 2020 година и обновената средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година, както и плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2020 година, импортиран от шефа на Национален осигурителен институт, както и план на Закон за бюджета на НЗОК за 2020 година, импортиран от шефа на Здравната каса. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР