Министърът на финансите на САЩ - Джанет Йелън предупреди, че

...
Министърът на финансите на САЩ - Джанет Йелън предупреди, че
Коментари Харесай

Джанет Йелън предупреди, че САЩ ще достигнат тавана на дълга следващата седмица


Министърът на финансите на Съединени американски щати - Джанет Йелън предизвести, че Съединените щати ще доближат лимита си за заеми от 31,4 трилиона $ идната седмица и че при започване на юни може да има риск от пагубно несъблюдение на отговорности, оповестява " Файненшъл таймс ".

Това може да сложи началото на фискални договаряния с високи залози през идващите месеци сред Белия дом и Камарата на представителите, доминирана от републиканците.

В писмо до водачите на Камарата на представителите в петък Йелън сподели, че Съединени американски щати ще доближат тавана на дълга, избран от Конгреса на 19-и януари, като Министерството на финансите ще стартира да подхваща " изключителни ограничения " или специфични стъпки за ръководство, с цел да извърши своите заплащания.

Финансовият министър уточни, че има " забележителна неустановеност " по отношение на времето, през което ще продължи отсрочката, само че е " малко евентуално " то да изтече преди " началото на юни ", оставяйки на Белия дом и Конгреса малко повече от четири месеца за реализиране на съглашение да усили лимита на дълга или да се сблъска с заплахата от изпадане в несъстоятелност.

" Изключително значимо е Конгресът да работи навреме, с цел да усили или спре лимита на дълга. Неизпълнението на отговорностите на държавното управление би предизвикало непоправима щета на стопанската система на Съединени американски щати, поминъка на всички американци и световната финансова непоклатимост “, предизвести Йелън. 

" Наистина в предишното даже единствено заканите, че държавното управление на Съединени американски щати може да не извърши отговорностите си, са предизвикали действителни вреди, в това число единственото намаляване на кредитния рейтинг в историята на нашата страна през 2011 година “, добави тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР