Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас представи карта на

...
Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас представи карта на
Коментари Харесай

Съседите представиха нова данъчна цена на имотите

Министърът на финансите на Гърция Христос Стайкурас показа карта на новите справедливи данъчни цени, която обгръща 98% от територията на южната ни съседка. Предишната покриваше 85%. На базата на въпросната оценка се дефинира налога на жилището.

Новите цени няма да обременяват междинната класа и болшинството притежатели на парцели. Целта е била понижаване на ножицата сред данъчните и пазарни цени, унищожаване на несправедливостта и пропуски, както и разширение на данъчната основа посредством по-справедливо систематизиране на специфичния налог върху имуществото (ENFIA).

„ По-високите данъчни оценки на парцелите не значат автоматизирано по-високи налози върху тях. Ние съблюдаваме нашите обещания във връзка с намаляването на налозите. Общата тежест върху недвижимите парцели остава на предходните равнища “, споделя Стайкурас. По думите му, в околните месеци ще бъде оповестено ново понижаване на налога ENFIA, който влиза в действие през 2022 година

В скоро време министерството ще пусне в деяние цифрова платформа, в която всички притежатели на парцели ще имат достъп до картата с новите данъчни оценки. Новата карта включва 13 828 района, като от тях 3643 са нови. Средно повишението на цените на новите парцели съставлява 8%. Данъчните оценки ще се усилят с 19.5% за 55% от районите и ще спаднат приблизително с 14.76% за 21 легиона. За 24% от районите няма да има смяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР