Министърът на финансите Асен Василев потвърди, че в момента данъчните

...
Министърът на финансите Асен Василев потвърди, че в момента данъчните
Коментари Харесай

Асен Василев: Данъчните проверяват близо 700 фирми, не се оказва натиск

Министърът на финансите Асен Василев удостовери, че сега данъчните вършат инспекции в десетки хранителни вериги и магазини. Те са по регламента за обявление на артикули с висок фискален риск. 

Василев отхвърли инспекциите в огромна австрийска хранителна верига и бензиностанция да са свързани с апела на представители на българския бизнес за протест на австрийските артикули поради решението на Виена за участието на страната ни в Шенген: 

" Натиск не се оказва, текат инспекции несъмнено в 500, 600, 700 компании в страната сега, снимали сте две австрийски и сте решили да четете повече, в сравнение с има. Знаете, че особено във всички хранителни вериги с влизането на обезпечителните ограничения, които са за събираемост от 1 януари на българския пазар, освен на интернационалното придвижване на артикули, има засилено наличие в безусловно всички хранителни магазини, както и други обекти, където има артикули с висок фискален риск, както и при производителите на такива артикули "

Министър Василев разяснява, че бизнесът е свободен да прави апели към българските консуматори:

" Това, което ние вършим, където в действителност има държание диференцирано по отношение на Австрия, това са инспекциите на Агенция " Митници ", където всички товари от и до Австрия минават цялостния набор от инспекции. Освен през българска Агенция за сигурност на храните минават през инспекция на рентген. Ако се откри проблем там, минават и през ръчна инспекция на товарите. Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции на товари от и до Австрия, сътвори известно напрежение на границата, защото знаете, че количеството рентгени са лимитирани ".

Национална агенция за приходите ревизира разнообразни търговски обекти за съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство, оповестиха от приходната организация. Следи се и дали се ползва режимът на наложително авансово обявление на артикули с висок фискален риск като месо, мляко, плодове, зеленчуци, олио, захар, горива и други, който влезе в действие от 3 януари тази година. Проверките се реализират взаимно с Агенция " Митници " и Българската организация за храните.

" Проверките са регулярни и няма нищо извънредно или преднамерено в тях. Те не са ориентирани към съответни компании “, декларира изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, представен от пресцентъра на Агенцията, откакто се появиха изявления за целенасочени инспекции на австрийски компании.

По-рано денем в Национална агенция за приходите бе даден брифинг за началото на данъчната акция за физически лица, а на въпрос за какво изпълнителният шеф не се явява пред медиите във формат конференция, бе отговорено, че няма информативен мотив.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР