Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг. Очаква се да

...
Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг. Очаква се да
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Финансовият министър обявява нови мерки за подпомагане на бизнеса

Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг. Очаква се да бъдат оповестени нови ограничения в поддръжка на бизнеса.

Структурно бюджетът към началото на май към този момент има съществени проблеми и би трябвало да се дърпат пари от разнообразни места, с цел да се покрият продължаващите потребности, съобщи министър Василев.

" Това, което успяхме да създадем с сътрудниците е да намерим буфери по другите министерства, тъй че да се понижат разноските по личния състав, с които да се продължи мярката за пенсионерите. Активно работим и с сътрудниците да се направи един пакет от ограничения за възобновяване на бизнеса. За благополучие, епидемиологичната конюнктура е такава, че няма затворени бизнеси. Ние би трябвало да минем в режим на подкрепяне на бизнесите да проработят обикновено и да преминат през икономическите компликации. В тази тенденция са всички ограничения, по които работим. В тази тенденция е и мярката, по която работим от първия ден на държавното управление, тъй като тя е за бранша, който е най-засегнат към момента - туризма ", изясни Василев.

Министерството на финансите, дружно с Министерството на туризма съумяха да намерят средства от централния бюджет да се направи една стратегия, която да вдигне заетостта в туризма като нощувки, а в това време да има и мощен обществен резултат, сподели още Василев.

Гледайте онлайн тук:




Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР