Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов

...
Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов
Коментари Харесай

Енергийният министър кани протестиращите енергетици на среща

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместител Красимир Ненов ще се срещнат с протестиращите енергетици и миньори, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Разговорите ще се проведат през днешния ден в 13 часа в административната постройка на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “.
Поканени са законните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „ Мини Марица-изток “, както и управленията на двете сдружения.

Пред БНР част от протестиращите на блокадата при Гурково оповестиха, че няма да отидат на срещата. Според тях министърът би трябвало да отиде персонално при тях.
Те са безапелационни, че няма да правят отстъпка от настояванията си.
Премиерът акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори в неделя, 1 октомври, в Министерския съвет.

Поканени са водачите на синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, както и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.
Протестиращите стопираха в петък движението по някои пътни сектори
в страната във връзка приемането на Териториалните проекти за обективен преход, свързани със ориста на въглищните райони у нас.

По-рано президентите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – Пламен Димитров и Димитър Манолов, се срещнаха с премиера акад. Николай Денков, с цел да обсъдят обстановката.

Пред публицисти министър председателят акад. Денков съобщи, че в случай че не бъдат признати териториалните проекти,
България може да загуби с изключение на над 1,4 милиарда лева
по проектите, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още 3 милиарда лева по проектите, свързани с всички останали териториални проекти.
Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР