Министърът на енергетиката Росен Христов прогнозира, че цената на газа

...
Министърът на енергетиката Росен Христов прогнозира, че цената на газа
Коментари Харесай

Министър Росен Христов: Цената на газа през ноември може да падне и под 166 лв.

Министърът на енергетиката Росен Христов предвижда, че цената на газа през ноември може да падне и под 166 лева като цената ѝ може да се задържи и през декември.

Той изясни пред медиите решението си да се откаже от предлагането за въвеждане на две цени за тока за битовите консуматори. По думите на Росен Христов предлагането е целяло да играе ролата на закостенял буфер при положение на внезапен скок на цените на енергоносителите. От министерството, обаче, не очаквали, че въпросът ще се политизира толкоз доста.

" В момента няма потребност от две цени. Ние стабилизирахме доставките на газ, ограниченията ни работят и дружно с европейските, имаме положително очакване. Ако обстановката се задържи, парното също няма да нараства и няма смисъл. Предложението беше планувано като буфер на цената на газа и защото няма незабавен темперамент, взехме решение да не го внасяме. Забелязахме, че алтернативата се политизира, а ние сме техническо държавно управление и не са ни популистки предложенията. И защото казусът закупи внезапно политически темперамент, взехме решение, вместо да внасяме предлагането, да поддържаме Народното събрание с техническа експертиза ", сподели Христов.

Той прикани да не се политизира въпроса с диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво и увери, че то ще бъде доставяно от нас след инспекция на самостоятелни интернационалните органи.

Рано тази заран Министерството на енергетиката разгласи, че отдръпва предлагането за въвеждане на двойни цени на тока, тъй като това не се постанова, поради надеждната работа на електроенергийната ни система и поевтиняването на газа.

Служебното държавно управление изрично няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар на електрическа сила, споделят още от министерството.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР