Министърът на енергетиката от "Има такъв народ" (ИТН) Александър Николов

...
Министърът на енергетиката от "Има такъв народ" (ИТН) Александър Николов
Коментари Харесай

По изцяло политически причини. Министърът на енергетиката подаде оставка

Министърът на енергетиката от "Има подобен народ " (ИТН) Александър Николов е подал оставката си пред министър-председателя Кирил Петков в понеделник сутринта. Това оповестиха от министерството.

Николов е третият министър от Има Такъв Народ, който подава оставката си, откакто в сряда водачът на групировката министрите си и напуща обединението. Преди Николов това направиха и.

В известието, изпратени до медиите от енергийното министерство, се споделя, че аргументите за отдръпването на министър Николов от държавното управление са "изцяло политически ".

"Те са свързани с решението на партия "Има подобен народ ", от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне ръководството на страната. Александър Николов ще продължи да извършва функционалностите си по конституция до избирането на негов правоприемник ", написа в известието.

От ведомството показват още, че Николов "ще продължи да извършва функционалностите си по конституция до избирането на негов правоприемник ".

Така министърката на външните работи Теодора Генчовска остава единствената от квотата на Има Такъв Народ, която към момента не е подала оставката си. По-рано ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов сподели, че тя също ще се отдръпна.

До обстановката се стигна след изказване на Слави Трифонов, в което той разгласи, че напуща ръководещата коалиция поради позицията на "Продължаваме смяната " във връзка с Северна Македония и "факта, че в страната към този момент няма пари ".

За да бъдат признати оставките на министрите, министър председателят в Народното събрание, което да ги гласоподава. Началничката на кабинета му Лена Бориславова сподели пред в., че Петков няма да бърза да внася оставките в Народното събрание.

"Нямаме проект да форсираме непременно лични промени в кабинета ", сподели Бориславова.

Коалиционното държавно управление на Кирил Петков ръководи от шест месеца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР