Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм заяви в понеделник,

...
Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Джо Байдън алармира: Идват по-високи цени на петрола и бензина!

Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм съобщи в понеделник, че президентът Джо Байдън може още тази седмица да направи известие, посредством което да адресира последното покачване на цените на петрола.

Говорейки пред MSNBC, Гранхолм сподели, че Байдън " сигурно преглежда какви варианти има в ограничавания набор от принадлежности, с които президентът може да разполага, тъй като това е световен пазар, с цел да адресира цените на бензина ". " Надяваме се, че още тази седмица ще има известие по този въпрос ", добави той.

Миналия петък Камарата на представителите утвърди законопроекта за инфраструктурни разноски на стойност 1,2 трилиона $, като това може в допълнение да усили търсенето на бензин и на други горива.

Междувременно " ОПЕК + " резервира проекта си за последователно нарастване на производството с 400 000 барела дневно и устоя на натиска за по-значително нарастване макар апелите на Белия дом.

Петролът нарастна по-рано в понеделник с към 1%, след което обаче парира част от възходящото придвижване, като през следобедната търговия фючърсите на петрола Брент нарастват с 0,4% към 83 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 0,53% към 81,70 $ за барел.

И двата вида петролни фючърси отстъпиха от техните многогодишни върхове от края на октомври, надлежно към 86,10 за петрола Брент и 85,40 за американския лек недопечен нефт, само че от предишния четвъртък насам пробват да възобновят възходящото си ценово придвижване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР