Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е обсъдил в

...
Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е обсъдил в
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е обсъдил в САЩ „Северен поток 2“


Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е разискал в Съединени американски щати въпросите, свързани със строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, оповестяват съветските организации.
„ Засегнахме въпроси за „ Северн поток “, обсъждахме тази тематика...Ще държим връзка по този въпрос “, цитират организациите думите на съветския енергиен министър от Вашингтон.

„ Разменихме отзиви по въпроса. Казано бе, че това е стопански уместен за Европа план, от който са заинтригувани европейските консуматори, който се осъществя от европейски компании взаимно с „ Газпром “. Разбира се, че за задачите на енергийната сигурност на Европа и нуждата от екологично чисти енергийни запаси, реализирането на такива инфраструктурни планове би трябвало да е сложено на икономическа основа без разнообразни политически оценки на този план “, добави съветският министър.

Руският министър на енергетиката Александър Новак се срещна с министъра на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери, прецизират организациите.

„ Обсъдихме въпроси, свързани с двустранното съдействие в региона на енергетиката, актуалното положение, вероятностите. Говорихме за опцията за разширение на съдействието, в това число и по въпросите, свързани с насърчаването на международните пазари за газа, като най-екологичен артикул – и като тръбопроводен газ и под формата на LNG”, разяснява той. В тази посока има доста благоприятни условия за коопериране и съдействие, добави министъра. По думите му, „ енергетиката може да стане моторът за развиване на връзките “. Освен това Новак е поканил американския си сътрудник на съветската енергийна седмица през октомври тази година. В рамките на среща с министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин той е разискал плановете, прекъснати от американските компании, поради глобите.

Както е известно в интервала 25 - 29 юни Вашингтон е хазаин на най-голямата международна газова конференция - 27th World Gas Conference (WGC 2018).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР