Министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухейл Мохамед ал-Мазруи

...
Министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухейл Мохамед ал-Мазруи
Коментари Харесай

ОАЕ: ОПЕК + ще продължи да балансира търсенето и предлагането на петрол

Министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухейл Мохамед ал-Мазруи съобщи в понеделник, че Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници, известни като " ОПЕК + " ще останат група, на която може да се има доверие при балансирането на предлагането и търсенето на нефт, съобщи Ройтерс.

Говорейки на Международното петролно ревю и конференция в Абу Даби (ADIPEC), министърът удостовери, че неговата страна и останалите членове на " ОПЕК + " остават ангажирани с обезпечаването на света с нужните доставки на нефт.

Той добави, че " ОПЕК + " разполага с механизъм, с цел да остане дружно, в случай че това се изисква.

По-рано този месец ОПЕК съобщи в най-новия си отчет, че растежът на световното търсене на нефт се чака да доближи приблизително 99,7 милиона барела дневно през 2022 година, което е с 0,5 милиона барела по-малко от прогнозите на организацията през септември.

Междувременно петролът поевтинява с над 1% при започване на търговията в понеделник след публикуването на нова серия слаби стопански данни в Азия и опасенията за стесняване на петролното търсене на фона на разширението на Covid рестриктивните мерки в Китай.

По-рано през днешния ден Китайската федерация по логистика и покупки (CFLP) съобщи, че индустриалният бранш на страната още веднъж е навлязъл в зоната на стесняване през октомври. Индексът на мениджъра по покупките (PMI) на Националното статистическо бюро на Китай се намали през октомври до 49,2 пункта от септември от 50,1 пункта, спадайки назад под значимото равнище от 50 пункта - водораздел сред експанзията и свиването на икономическата интензивност.

Фючърсите на нефт Брент се намаляват с 1,5% към 94,30 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,3% към 86,76 $ за барел.

Въпреки това поевтиняване, петролните фючърси са на път да отбележат първо покачване на месечна база през октомври от май насам, защото вложителите се приготвят за идните огромни съкращения на производството на от страна на " ОПЕК + ", които съкращения заплашват да затегнат пазара още повече преди началото на зимата. Петролният картел реши да понижи взаимните си добиви с 2 милиона барела дневно от началото на ноември - ход, който значително се възприема като ориентиран към поддържане на високи петролни цени, макар че форматът " ОПЕК + " цитира като претекст за това свое решение икономическите насрещни ветрове и нуждата от отбрана на петролната промишленост.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР