Министърът на екологията Борислав Сандов е разпоредил незабавна проверка на

...
Министърът на екологията Борислав Сандов е разпоредил незабавна проверка на
Коментари Харесай

Министър Сандов започва проверка на кого Аркад са раздавали джипове, има ли корупция и злоупотреба с власт

Министърът на екологията Борислав Сандов е разпоредил незабавна инспекция на джиповете на компания Аркад, която взе участие в построяването на " Турски поток " (Балкански поток), на кого са били предоставени и дали има корупция и корист с власт. Това излиза наяве от къс пост на фейсбук страницата на министъра.

Ето какво написа Борислав Сандов:

" Джиповете от Аркад към Министерство на околната среда и водите се оказаха даже 4. Предоставени са за прилагане до края на 2022 година с контракти, подписани от Ревизоро, който даже е употребил персонално един от тях. Наредих незабавно да бъдат върнати на Аркад и следва да желая спомагателни инспекции към разнообразни институции за определяне на спор на ползи, корупция и свързани лица, незабавно щом се завърна от Брюксел.

Ето информацията, която получих тази заран след разпоредената инспекция:

На 10.02.2021 година са подписани 3 контракта сред Аркад и 3-те Дирекции на Национални паркове за даване на право на прилагане на 4 автомобила (3 пикапа Форд, модел Рейнджър и 1 джип Ленд Роувър), като на ДНП Централен Балкан са предоставени 2 автомобила, един от тях Ленд Роувър, модел Дискавъри спорт, номер СВ1752РМ, като още същия ден на 10.02.2021 година джипа Ленд Роувър е възложен от ДНП Централен Балкан на НСО за безплатно прилагане, в това число от Емил Димитров. На 20.10.2021 година Директора на ДНП Централен Балкан Станимир Маринов разпорежда на чиновник от Министерство на околната среда и водите да одобри от НСО джипа Ленд Роувър, а със заповед от 22.10.2021 Министър Личев разпорежда на чиновник ощна Министерство на околната среда и водите да одобри от ДНП Централен Балкан същия джип, като на същата дата е подписан протокол за предаване от НСО на ДНП Централен Балкан. Този джип фактически се оказа сега в Министерство на околната среда и водите, въпреки да не се употребява от никого. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР