Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна

...
Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова се срещна в Брюксел с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Двамата са разискали основаването на Глобален партньорски център в границите на самодейността 16+1 за връзки с Китай.


На 20 октомври София ще бъде хазаин на идната огромна среща в границите на формата, на която ще участват водачи от Китай, България и страните от Централна и Източна Европа. Двамата са разискали още завършилото българско европредседателство, както и настоящи европейски тематики като миграцията, Брекзит и приемането на европейския бюджет.

Лиляна Павлова - министър на българското европредседателство: Това, което осведомих ръководителя Юнкер беше, че първичната договореност сред България и Китай е основаването на този световен партньорски център да не бъде държавна институция, да не бъде институционализиран по някакъв държавен метод, а да бъде неправителствена организация, основана на основата на вид мозъчен концерн " тинк танк ", който да се занимава с научни проучвания, разбори, прогнози, образования и разпространяване на положителни практики и проевропейски правила, регулации и наставления.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР