Министърът на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова беше

...
Министърът на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова беше
Коментари Харесай

Лиляна Павлова разпитвана от прокуратурата за скандала с НДК

Министърът на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова беше разпитана от прокуратурата в качеството си на очевидец по случая към абсурда с ремонта на НДК.

 Има закъснение в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов
Има закъснение в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов

И на НДК, и на паметника " 1300 години България " е имало проблеми в структурата

" Нека оставим прокуратурата да си свърши дейностите. Аз считам, че като принципал съм подхванала всички нужни дейности и съм дала своите причини и своите следствени показания като очевидец ", съобщи Павлова пред Българска национална телевизия. Павлова добави, че тя е изложила показанията си, които е показала и пред Анкетната комисия. В думите ѝ нямало нищо ново и друго.

Павлова е вторият министър, който беше разпитан по случая. Преди два дни пред в прокуратурата се яви вицепремиерът Томислав Дончев. В началото на седмицата основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че във връзка със сигнала подаден от ДАНС до Прокуратурата за ремонта на НДК министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат призовани в прокуратурата.

 Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК
Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК

Министрите участват в справката, само че не за злоупотреби

Павлова беше призована като очевидец по обвиняването против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош за занемареност за контракта за автомобила, който употребява. Това обаче е част от към 4 000 контракта, които прокуратурата проверява. Възможно е обвиняванията по случая да се усилят.

Павлова дава отговор като очевидец и по обвиняването за нецелевото изразходването на 1.7 млн. лева за подготовката на НДК за председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

Припомняме, че откакто на 28 юни прокуратурата заяви, че са известени от ДАНС за нарушавания с бюджетни пари, отпуснати за НДК, още през февруари месец, в Народното събрание бе образувана краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира протичащото се в постройката, ремонтирана, с цел да одобри председателството на България на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Преди това абсурдът към НДК се завъртя около уволнението на шефа Мирослав Боршош от министър Лиляна Павлова, само че връщането му единствено ден по-късно персонално от премиера Бойко Борисов на поста. Тогава обаче ръководството на НДК беше трансферирано под контрола на Министерство на културата, а самият Мирослав Боршош подаде своята оставка.

 Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош Обновена
Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош

Той е с " Подписка " за нецелесъобразно харчене и умишлена занемареност

Вчера, 19 юли, прокуратурата повдигна две обвинявания против Боршош -нецелево разходване на средства към ремонта на НДК и в умишлена занемареност.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР