Министър Закова Кирил Петков и Асен Василев. Двамата бивши управници

...
Министър Закова Кирил Петков и Асен Василев. Двамата бивши управници
Коментари Харесай

Министър закова Кирил и Асен. Истината за затварянето на Мариците

Министър Закова Кирил Петков и Асен Василев. Двамата някогашни управници повтаряха цяла седмица, че в Плана за възобновяване и резистентност няма ангажимент за затваряне на въглищните ни централи и всички партии, които настояват това, популяризират подправени вести. Е, министърът на екологията Росица Карамфилова сподели истината.

 „ Планът за възобновяване и резистентност несъмнено дефинира задължения. Има промяна в бранш „ Енергетика “, която включва два аспекта. Към 2026 година е належащо да понижим 40% от излъчванията въглероден диоксид на електрическите централи по отношение на 2019 година
-->
Вторият аспект от тази промяна е приемането на законодателен пакет от ограничения, който би трябвало да дефинира по график по кое време най-късно да бъдат затворени централите, които работят на въглища, и какви са таваните, които те би трябвало да съблюдават. “, разяснява Карамфилова в изявление за бТВ.

„ Ясно са дефинирани безспорните стойности за понижаване на излъчвания година по отношение на година. 

Прилагането и достигането на тези 40% е въпрос на национално решение. Европейската упоритост е до 2050 година да се доближи въглеродна индиферентност, а страната сама би трябвало да създаде логаритъм – по какъв начин и с какви ограничения да ограничи излъчванията ", посочи още тя.

Карамфилова се надява през 2023 година да няма санкции поради качеството на въздуха у нас.

" Водим диалог " здраве против околна среда ", а това значи, че имаме проблем ", уточни служебният министър.

" В интервала 2015 - 2020 година на един от декларираните замърсители, който се спряга в общественото пространство, са наложени 50 наказателни постановления. 5 от тях са влезнали в действие, 14 към момента са в правосъдна фаза, а 31 са паднали в съда ", уточни Росица Карамфилова, която е наложила засилен надзор и инспекции.

" Капацитетът на сътрудниците е в действителност стеснен - малко хора, големи отговорности и ниски заплати. Това значи систематични провокации ", изясни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР