Министър Стойчо Кацаров е отговорен за хаоса и забавянето на

...
Министър Стойчо Кацаров е отговорен за хаоса и забавянето на
Коментари Харесай

Кацаров забъркал хаоса с доставките на тестове, твърди уволнен зам.-министър


Министър Стойчо Кацаров е виновен за хаоса и забавянето на доставките с тестванията за учениците, твърди уволненият зам.-министър на опазването на здравето доктор Димитър Петров. В ефира на Нова тв той описа, че е отхвърлен точно тъй като попитал за какво се поръчват толкоз скъпи проби за децата.

„ Не съм се занимавал с поръчването на тестванията, това не е моят сектор. Поставих въпросът за какво са толкоз скъпи тестванията, това беше и капакът за моето уволняване. Аз не се занимавам с тези проби, само че не го вършат и хората, които са виновни за това през съответните дирекции и зам.-министър Златанов, който беше изолиран от процеса “, изясни Петров. По думите му персонално министърът и началникът на кабинета са изготвяли класациите на претендентите за доставки на тестванията. „ Те носят отговорност, че най-малко две седмици се забави връщането на учениците от горните класове, заради липса на проби и нескопосано направени процедури “, сподели още Петров.

Има и друга детайлност – прекратявали са се контракти с едни компании с смяна в изискванията. Беше поставена наказателна клауза от 0,5% дневно за забавяне в документите, по-късно фирите получиха контракти с 10% наказателна клауза и се отхвърлиха. Болно ми е. Поехме ангажимент да затворим учебните заведения за най-кратко време, изясни някогашният зам.-министър.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР