Министър Стоянов лъже и манипулира, нека служебният кабинет си носи

...
Министър Стоянов лъже и манипулира, нека служебният кабинет си носи
Коментари Харесай

Нинова отговори на Стоянов: Лъже и манипулира, служебният кабинет да си носи отговорността

" Министър Стоянов лъже и манипулира, дано служебният кабинет си носи отговорността ". Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова във връзка изказвания на министър Стоянов.

1. От администрацията на Министерство на стопанската система и промишлеността не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани заради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени заради груби нарушавания, в това число и посредством привикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, който аз назначих, незабавно откакто получих сигнали от разнообразни институции за спор на ползи.

2. В Държавната консолидационна компания има 16 сдружения. От тях са заменени препоръките на шефовете на три, а не на 14, на други две са заменени единствено шефовете и двама ликвидатори, единият заради гибел. Всички нови членове на бордове са назначени краткотрайно до осъществяване на конкурс. Конкурсите бяха стартирани. Някои завършиха, други би трябвало да не престават и в този момент.

3. Ако бордът на ДКК в този момент е от 4 души, а би трябвало да е от петима по закон и съгласно министър Стоянов, за какво той ги усилва на 7? За да уреди хора на заплати или, с цел да има ново болшинство, което да стартира чистка по дъщерните сдружения? Това ще стане ясно скоро. Следете идващите му дейности.

Моята политика беше да понижавам броя на членовете на бордове, с цел да не се трансформират те в хранилка. Очевидно в този момент е назад. Може би бяхме и единственото министерство, в което не разреших политическия ми кабинет да получава в допълнение материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите чиновници. Интересно ми е дали тази процедура в този момент също е изменена.

4. Що се отнася до Комисията по оръжия: Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си държавно управление въпросът щеше да е: Как си разрешават в последния ден да позволяват експорт за 1 милиарда евро. Сега въпросът е: Защо в последния миг не са изнесли оръжие за 1 милиарда евро. Защо си с шапка, за какво си без шапка?

Политиката е на първо място носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята в този момент ", разяснява Нинова.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден Никола Стоянов, длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, разяснява пред публицисти, че " очевидно Нинова е знаела, че това държавно управление няма да просъществува ". “Военнопромишленият комплекс е доста забавна тематика. Анализът към този момент е подготвен. Нинова отхвърли да проведем комисия, тя ми сподели, че в края на държавното управление не е било редно, само че както и тя самата призна това е една заложена бомба “, разяснява Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР