Министър Събев обеща още: „Чисти, спретнати мотриси, с добро разписание,

...
Министър Събев обеща още: „Чисти, спретнати мотриси, с добро разписание,
Коментари Харесай

По-бърз и спретнат влак от София до Варна и Бургас през май, обеща Събев

Министър Събев даде обещание още: „ Чисти, спретнати мотриси, с положително разписание, с интернет още от тази година “.

По думите му по този метод желае да накара хората още веднъж да употребяват услугите на жп превоза.

Стана ясно още, че се възнамерява обособяване на товарния жп превоз от пътническия, защото не може да се създадат високоскоростни линии, по които се движат пътнически влакове със скорост над 250 км/ч, в случай че по тези линии по едно и също време минава и товарния жп превоз.

В момента целият жп трафик употребява обща мрежа като има последователност за даваното преимущество при пътуванията. В най-голям приоритет при пропускането на влаковото придвижване са възстановителни композиции, след това са интернационалните пътнически влакове, следвани от бързите пътнически, елементарните пътнически и чак тогава са товарните.

„ 100 млн. лева са планувани в проектобюджета за 2022 година за развиване на жп превоза през тази година “, разгласи министър Събев.

По думите му развиването на железопътния превоз е главен приоритет в транспортната политика на държавното управление.

Строежът на нови мостове над Дунав ще се разисква с румънската страна, само че Събев счита, че предпочитан е втори мост при Русе-Гюргево, който да бъде за авто и жп превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР