Министър привлече вниманието върху себе си с това, което каза.Разследването

...
Министър привлече вниманието върху себе си с това, което каза.Разследването
Коментари Харесай

Йоловски: Секретните поръчки в електронното управление трябва да спрат

Министър притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Разследването на прокуратурата продължава. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на електронното управление Александър Йоловски в отговор на въпрос какво се случва с следствието по изказванията му за упражняван върху него напън от съпредседателя на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков и някогашния министър на електронното управление Божидар Божанов за публични поръчки за повече от 600 млн. лв..

Не мога да вляза в елементи, защото това е част от следствието, само че моята политика е задоволително ясна, добави той, написа novini.bg.

В отговор на въпрос каква може да е повода да бъде заплашван, той съобщи: " Не бих могъл да предположа, само че тематиките, които повдигам, са част от систематичните проблеми на електронното ръководство. Търсим успеваемост на разноските, само че няма по какъв начин да го реализираме при настоящия метод на работа ".

Трябва да спрат всички секретни поръчки в българското айти ръководство, акцентира министърът.

По думите му в българското електронно ръководство " има няколко пъти по 650 млн. лв. ".

Има задоволително запаси, само че те не се харчат целеустремено. Не мога да кажа дали има корупция и рушвети, само че когато се употребяват класифицирани планове, даже не е ясно какво купува страната. Секретността, по която е оповестена една поръчка, попречва положителната работа по нея, посочи Александър Йоловски.

Атакуван съм по редица въпроси. Дигитализацията върви и по редица процеси, където имаме триумфи, имаме противоположна реакция от отсрещната страна, означи той.

По думите му такива тематики са електронните извинителни бележки и електронните предписания.

От доста години българското електронно ръководство е бизнес план. Не се гледат ползите на страната и на жителите, а усвояването на пари по бизнес планове. Когато страната отстоява ползите си, нещата се случват. Моята работа е страната да отстоява ползите си, сподели още Йоловски.

В отговор на въпрос той отхвърли да има бойкот от негова страна на машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР