Министър-председателят в оставка на Черна гора Дритан Абазович отрече твърденията

...
Министър-председателят в оставка на Черна гора Дритан Абазович отрече твърденията
Коментари Харесай

Черногорският премиер не може да потвърди, че Русия стои зад кибератаките в страната

Министър-председателят в оставка на Черна гора Дритан Абазович отхвърли изказванията на Агенцията за национална сигурност (АНБ), че Русия стои зад честите и мощни хакерски атаки против институциите в страната му в изявление пред черногорският вестник " Виести ".

" Струва ми се, че това беше преждевременно отношение на някои от институциите на системата, вицепремиера и АНБ, че Русия стои зад тези хакерски атаки, тъй като нямаме публично удостоверение за това, нито нашите интернационалните сътрудници биха могли да го потвърдят или отрекат ", сподели Абазович в изявлението, цитира news.bg.

Попитан на какво съображение някои политици и институции са заели такава позиция, Абазович сподели, че тя е политически стимулирана.

" Мисля, че от страна на политиците беше политически стимулирано, а от страна на Агенцията, както ни обясниха, са показали методите, употребявани в някои други страни. Но в случай че излезете с остро отношение, изключително в подтекста на всичко, което се случва в Украйна, мисля, че е малко преждевременно ", сподели Абазович.

АНБ по-рано сподели, че ИТ структурата на държавното управление е под мощни хакерски атаки, координирани от съветски служби.

Премиерът в оставка напомни, че още преди съставянето на държавното управление на малцинството е имало хакерски атаки и известия за сложени бомби в учебни заведения и че е имало огромен напън върху бранша за сигурност, че е не се оправя, че не може да засече (източниците на атаките), най-после се оказа, че го вършат и малолетни.

" Не мога да кажа, че сегашната офанзива не е зловредна, само че тя стартира незабавно след вота на съмнение към държавното управление ", сподели Абазович в изявлението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР