Министър-председателят Стефан Янев и ресорните министри проведоха първо заседание на

...
Министър-председателят Стефан Янев и ресорните министри проведоха първо заседание на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Всичко е под контрол

Министър-председателят Стефан Янев и отрасловите министри организираха първо съвещание на служебния кабинет след формалното си встъпване в служба през вчерашния ден, съобщи Novini.bg

В рамките на съвещанието министър председателят и членовете на държавното управление разискаха предпочитани задания, които да бъдат изпълнени през двумесечния интервал на работа на служебния кабинет.

Като водещ приоритет на новия кабинет ще е организирането на почтени избори. Президентът Румен Радев изиска от новата изпълнителна власт да води война с купения избор и да осветят, доколкото е допустимо, положението на страната.

Стефан Янев увери по време на съвещанието, че всичко е под надзор и всички министри ще работят на " цялостни обороти ".

" Ще разгледаме настоящи въпроси, главно касаещи идни съвещания в европейски формат и със съответните отговорности на министерствата. Ще проведем диалог по отношение на вероятностите за обществено подкрепяне и обществените ограничения, наложени от пандемията, както и проект за имунизация. Очаквайте почтена и открита информация ", даде обещание служебният министър председател Янев.

,,Ние сме виновни освен към личното си здраве, само че и към здравето на другите. Министърът, за който имало медийна обява, че евентуално бил с позитивна Коронавирус проба - това не е по този начин. Станала е неточност. Въпросният човек е направил три или четири поредни проби. Има извинително писмо от първата лаборатория'', обясни още той.

Ген. Янев акцентира, че служебното държавно управление ще е транспарантно, честно и ще покаже професионализъм.

Това ще бъде мотото и движещата мощ на нашата работа, означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР