Министър-председателят се срещна с министъра на отбраната на Федерална Република

...
Министър-председателят се срещна с министъра на отбраната на Федерална Република
Коментари Харесай

Премиерът посрещна важен гост от Германия

 Министър-председателят се срещна с министъра на защитата на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер. В началото на срещата двамата показаха удовлетворение от ползотворното двустранно съдействие и показаха за образец партньорството при започване на пандемията от COVID-19 в Европа. Тогава с помощта на отличната взаимна работа с федералното министерство на защитата Германия се достави с защитни средства, създадени от български компании, които бързо съумяха да реорганизират производствата си. " Искам да Ви благодаря най-сърдечно, че България ни поддържа в продукцията на защитните дрехи и маските, това доста ни оказа помощ. Сътрудничеството ни е доста значимо, тъй като единствено дружно можем да преодолеем следствията от тази рецесия ", акцентира министърът на защитата на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер.

В рамките на диалога бяха разисквани целите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, стартирало на 1 юни, както и европейското съдействие в Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Премиерът Борисов пожела триумф на Германия в осъществяването на всички цели през идващите шест месеца.

По време на срещата министър-председателят Борисов съобщи, че солидарността би трябвало да остане водеща в напъните на Европа за оправянето с новите закани пред сигурността. " Основен приоритет и за България като член на Европейски Съюз и на НАТО е укрепването на устойчивостта, освен в икономическо и обществено отношение, само че и във военно ", акцентира Борисов. Българският министър председател беше безапелационен, че в интервал на невиждана рецесия за Европа и света страната ни продължава да извършва всичките си задължения, поети по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

В хода на диалога министър-председателят посочи, че България остава ангажирана с осъществяването на отговорностите си, свързани с развиването на Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата, в това число и във връзка с разноските за защита. " В европейски проект чакаме упорит бюджет за Европейския фонд за защита като основен механизъм за развиване на изследователската и индустриално-технологичната база на Европа, понижаване на зависимостите и реализиране на стратегическа самостоятелност ", уточни още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР