Министър-председателят Николай Денков заяви днес, че не преговаря с терористи“,

...
Министър-председателят Николай Денков заяви днес, че не преговаря с терористи“,
Коментари Харесай

Денков за зърнопроизводителите: С терористи не преговарям

Министър-председателят Николай Денков съобщи през днешния ден, че „ не договаря с терористи “, след отхвърли на зърнопроизводителите да се явят на срещата с него.

Той дефинира причините им като изцяло несъстоятелни:

„ Не може бранша да твърди, че няма грижа от страната, в случай, че над 2 милиарда лв. страната дава, не може да се отнася с неуважение към европейските условия, в случай, че тракторите, с които желаят да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да споделят, че не ги интересува Европа, в случай, че множеството от средствата, които получават като дотации и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да поставят забрани за украинските артикули по решение на Европейската комисия. Така че би трябвало да бъде пределно ясно – има потребност от разговор. Те би трябвало да намерят пътя за договарянията в Министерския съвет “, съобщи Денков, представен от Нова тв.

Премиерът е на мнение, че първоначално е имало опит за съответен разговор, само че в следствие зърнопроизводителите са трансформирали метода си и са употребявали подправени аргументи за отвод от договарянията.

„ През последните два дни започнаха да се държат като терористи. Използват подправени причини, слагат претенции неотложно да се случи това: „ Ако не го извършите, ние ще блокираме страната “.  Аз с терористи не договарям, чакам да дойдат на масата и да преговаряме всъщност ”, сподели Денков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР